IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

British Airways и Iberia подписаха окончателно за предвиденото сливане

Сделката създава нов лидер на европейския авиационен пазар

10:04 | 08.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
British Airways и Iberia подписаха окончателно за предвиденото сливане

Британската авиокомпания British Airways и испанският й партньор Iberia съобщиха, че са подписали предвидения документ за сливане, очаквано от обявяването през ноември на сътрудничеството помежду им.

Сделката създава нов лидер на европейския авиационен пазар, предава АФП.

Условията на окончателния договор съответстват на предварителното споразумение, уточняват от превозвачите. Така акционерите на British Airways ще притежават 55% от новата група, а 45 на сто остават за акционерите на Iberia.

Очаква се процесът по обединяване да приключи в края на годината. За да се случи това, е нужно да бъде получено съгласието на акционерите в двете компании, които ще вземат решение по случая на насрочени за ноември Общи събрания.

Превозвачите ще се обединят в холдинг, който ще се нарича International Consolidated Airlines Group SA, или накратко - International Airlines Group, чиито акции ще се търгуват в Лондон и Мадрид.

В същото време, както беше записано и в първото споразумение, компаниите ще продължат да работят автономно и да оперират под настоящите си марки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:41 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още